Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.
Pompoen ovenschotel
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Deze pompoen ovenschotel is een heerlijke en bevredigende maaltijd die perfect is voor koude dagen. Je kunt het serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een grotere maaltijd. Pas gerust de ingrediënten aan naar jouw smaak en voeg eventueel extra kruiden of specerijen toe.
Ingrediënten
-
500 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 200 ml room (kookroom of zware room)
- 100 gram geraspte kaas (bijv. cheddar, mozzarella)
- 2 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel gedroogde oregano
-
Zout en peper naar smaak
-
peterselie of bieslook of (pompoenpitten)
-
Kurkuma poeder
Beschrijving
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak kort tot het aroma vrijkomt.
- Voeg de rode en gele paprikareepjes toe en bak gedurende 2-3 minuten, tot ze iets zachter worden. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
- Vet een ovenschaal lichtjes in met olie of boter. Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem van de schaal.
- Verdeel de helft van de pompoenblokjes over de aardappelen.
- Schep het paprikamengsel gelijkmatig over de pompoen.
- Leg de resterende pompoenblokjes bovenop het paprikamengsel.
- Giet de room gelijkmatig over de groenten.
- Bestrooi de ovenschotel met gedroogde oregano, zout en peper naar smaak.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak gedurende 30-35 minuten, of tot de pompoen en aardappelen zacht zijn.
- Verwijder de folie, bestrooi de schotel met geraspte kaas en bak nog eens 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je serveert.
Garneer de pompoen ovenschotel met verse peterselie of bieslook voor een frisse en kleurrijke afwerking. Tip: voeg de pompoenpitten toe voor extra smaak.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’ , zonder gluten en e-nummers
1 opmerking
Jammer dat er niets over de pompoenpitten in de bereiding staat.
Hoort de foto wel bij het recept? Wat is het groene op de foto? Waar is de gesmolten kaas?