Wil je het gesprek van het feest zijn? Maak deze crackers! Deze verslavende kleine vierkantjes zitten boordevol ranchsmaak en een lekkere pop van warmte van rode peper
Pittige Ranch Crackers
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Amerikaans
Porties
6-8
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Calorieën
180
Wil je het gesprek van het feest zijn? Maak deze pittige ranch crackers! Deze verslavende, knapperige vierkantjes zitten boordevol smaak en zijn de perfecte snack voor borrels, feestjes of gewoon als een hartig tussendoortje. De combinatie van ranch kruiden en een pittige kick van rode peper maakt ze onweerstaanbaar. Bovendien zijn ze super eenvoudig te bereiden, zonder dat je veel tijd in de keuken hoeft door te brengen. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en binnen een half uur heb je een heerlijke snack op tafel. Serveer ze als hapje bij een borrel of gebruik ze als een smaakvolle topping voor soepen en salades.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 200 g zoute vierkante crackers (bijv. TUC of Ritz)
- 60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of koolzaadolie)
- 1 zakje ranch kruidenmix (ongeveer 30 g)
-
1 tl knoflookpoeder
-
1 tl uienpoeder
-
1/2 tl cayennepeper (of meer naar smaak)
-
1 tl gedroogde peterselie
-
1/2 tl chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
Beschrijving
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de olie en kruiden in een kom: voeg de ranch kruidenmix, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, peterselie en chilivlokken toe en roer goed.
Voeg de crackers toe aan de kom en meng voorzichtig zodat alle crackers bedekt zijn met het kruidenmengsel.
Verspreid de crackers gelijkmatig over de bakplaat.
Bak de crackers gedurende 15-20 minuten, waarbij je ze halverwege omschept voor een gelijkmatige smaakverdeling.
Laat afkoelen en serveer! Bewaar ze in een luchtdichte doos voor maximale knapperigheid.