Pinchos
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
hapjes
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Pinchos, ook wel pintxos genoemd, zijn kleine hapjes die populair zijn in het noorden van Spanje, vooral in de Baskische regio. Ze zijn vergelijkbaar met tapas maar worden meestal geserveerd op een klein stukje brood en vaak vastgezet met een cocktailprikker
Ingrediënten
-
Sneedjes stokbrood
-
Serranoham
-
Rijpe peer, in dunne plakjes
-
Roomkaas of zachte geitenkaas
-
Honing
-
Verse tijm (optioneel)
Beschrijving
Rooster de sneedjes stokbrood licht in de oven of op een grillpan tot ze knapperig zijn.
Besmeer elk stukje brood met een dunne laag roomkaas of geitenkaas
Leg op elk stukje brood een plakje peer.
Voeg een of twee plakjes Serranoham toe bovenop de peer
Druppel een beetje honing over de ham en garneer met een klein takje verse tijm
Steek een cocktailprikker door elke pincho om alles bij elkaar te houden
Recept noot
Pinchos zijn een geweldige
manier om te experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten. Je kunt
eindeloos variëren door verschillende soorten brood, vleeswaren, vis, kazen, en
groenten te combineren. Het is allemaal mogelijk, zolang de ingrediënten maar
van goede kwaliteit zijn en de smaken goed bij elkaar passen