Dit recept komt tot ons dankzij het fantastische kruidenboek van Jill Norman, 'Herbs and Spices: The Cook's Reference'. Het is het beste boek over specerijen en kruiden die we tot nu toe hebben gezien, en het heeft ook geweldige recepten.
Lam Korma Recept
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vlees
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
55 minuten
Ingrediënten
- 2 kopjes dikke yoghurt
-
klein stukje verse gember, fijngesneden
- 4 hete groene chilipepers, zonder zaadjes en in stukjes
- 4 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 eetlepels water
- 2 eetlepels geblancheerde amandelen
-
2 eetlepels maanzaad
-
3 messen foelie
-
1/2 theelepel komijn, of zwarte komijnzaad
-
4 hele kruidnagels
-
10 zwarte peperkorrels
- 3 eetlepels zonnebloemolie, of ghee (geklaarde boter)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 900 gram mager lamsvlees zonder been, in blokjes
- 1/4 theelepel saffraan, geweekt in 1 eetlepel water
- 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
-
ongeveer 20 kardemom, binnen zaden
- naar smaak, zout
-
1/2 Ceylon kaneelstokje
Beschrijving
- Zet een fijne zeef boven een kom en zeef de yoghurt er 1 uur in. Gooi de whey weg in de kom. Meng de gember, pepers, knoflook en water tot een pasta. Maal de amandelen en alle kruiden samen.
- Verhit de olie of ghee in een grote, zware pan en fruit de ui goudbruin. Roer de gemberpasta en de gemalen amandelen en kruiden erdoor en bak nog 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en roer goed om het met de kruiden te bedekken. Voeg de yoghurt en saffraan toe, breng op smaak met zout en dek de pan licht af.
- Laat op zeer laag vuur 1 1/2-2 uur sudderen, tot het lam zacht is. Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat het niet gaat plakken. Voeg indien nodig een beetje water toe. Garneer met de koriander.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers