India en kerrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en makreel past hier heel goed bij. Deze lekkere rijstsalade is perfect als lunch of lichte maaltijd. Wil je de lunch extra speciaal maken? Serveer er dan een lekkere wijn bij. Bij de uitgesproken smaken van gestoomde makreel, kerrie en koriander past een geurige Chardonnay uit Stellenbosch. Die komt tegelijkertijd rond en fris over.
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel van ca. 400 g
- 2 el (roerbak) olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1/2 el kerriepoeder
- 150 g basmatirijst
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 1 el citroensap
- 4 bladeren Romaanse sla of ijsbergsla
- 1 el verse koriander of peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.
- Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst. Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijstsalade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover.
Lekker met naanbrood.
Kruidenpakket voor deze recept:
ui, gesnipperd |
kerriepoeder |