Extra kaneel en amaretto geven dit klassieke Mexicaanse dessert een heerlijke horchata-twist.
Horchata Tres Leches Taart
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Mexicaanse keuken
Porties
12
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1,5 Uur
Calorieën
350
Horchata Tres Leches Taart is een verrassende variatie op de klassieke Mexicaanse tres leches taart, met een extra romige en kruidige twist van horchata. Dit heerlijke dessert combineert de klassieke drie melkcomponenten van de tres leches taart met de warme smaak van cinnamon en amaretto, geïnspireerd door het populaire Mexicaanse drankje horchata. De rijke, zachte textuur van de taart en de aromatische smaken van kaneel en amaretto zorgen voor een betoverende smaakervaring die je niet snel zult vergeten.
De toevoeging van horchata zorgt voor een romige basis, terwijl de cinnamon en amaretto de taart een extra laag van complexiteit geven. Dit is een perfect dessert voor speciale gelegenheden, maar ook gewoon om van te genieten op een warme avond met vrienden of familie.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
-
1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
-
1 theelepel bakpoeder
-
1/2 theelepel zout
-
1 theelepel kaneel
-
1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
-
1 kopje suiker
-
5 eieren
-
1/2 kopje horchata (kaneelrijstdrank)
-
1/4 kopje amaretto (optioneel)
-
1 theelepel vanille-extract
-
1/2 kopje zware room
-
1/2 kopje gezoete gecondenseerde melk
-
1/2 kopje gewone melk
-
1/4 kopje horchata (voor extra smaak)
-
1/4 theelepel kaneel
-
1 kopje slagroom
-
2 eetlepels poedersuiker
-
1/2 theelepel vanille-extract
-
Extra kaneel om te bestrooien
Beschrijving
Bereid de taart:
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). Vet een 23 cm (9 inch) ronde taartvorm in en bestuif met bloem.Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.Klop in een grote kom de boter en suiker samen tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elke toevoeging.Voeg de horchata, amaretto (indien gebruikt) en vanille-extract toe en meng goed.Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad beslag.Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
Maak de melkmix:
Meng in een kom de zware room, gezoete gecondenseerde melk, gewone melk, horchata en kaneel. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.
Drenk de taart:
Zodra de taart is gebakken, laat je deze afkoelen in de vorm voor 10 minuten. Maak daarna kleine gaatjes in de bovenkant van de taart met een tandenstoker.Giet langzaam de melkmix over de warme taart, zodat de vloeistof goed wordt opgenomen. Laat de taart volledig afkoelen en zet deze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak de topping:
Klop in een koude kom de slagroom, poedersuiker en vanille-extract totdat stijve pieken vormen.Verspreid de slagroom over de afgekoelde taart en garneer met een snufje kaneel.
Serveer:
Snijd de taart in stukken en serveer koud. Geniet van deze romige, geurig en decadente taart!