Vier de sappige zomertomaten met dit eenvoudige caprese salade recept. De salade bestaat uit lagen verse mozzarella en basilicum, besprenkeld met olijfolie en balsamico-glazuur. Dit klassieke smaakcombinatie kun je helemaal naar je eigen smaak aanpassen door je favoriete soort zout toe te voegen.
Gezouten Caprese Salade
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Salade
Porties
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Deze Salted Caprese Salad is een perfecte viering van rijpe, sappige zomertomaten. Dit eenvoudige en smaakvolle gerecht combineert de zoetheid van tomaten met de romigheid van verse mozzarella, de frisheid van basilicum en een heerlijke balsamico-glazuur. Wat het extra speciaal maakt, is de toevoeging van een smaakvolle zoutsoort, die de smaken in de salade versterkt en een extra diepte geeft aan dit klassieke Italiaanse gerecht.
Het beste van deze salade is hoe snel en eenvoudig het is om te maken, maar de smaken zijn absoluut verfijnd. Je kunt de klassieke Caprese salade naar wens aanpassen door te experimenteren met verschillende zoutsoorten, zoals Alderwood Smoked Sea Salt voor een rokerige twist of Black Truffle Sea Salt voor een luxe smaak. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht bij een maaltijd, maar ook perfect als lichte lunch of avondmaaltijd.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
-
3 grote tomaten, in plakjes van 1/2 cm dik
-
450 g verse mozzarella, in plakjes van 1/2 cm dik
-
Verse basilicum
-
Seizoenszout naar keuze (bijvoorbeeld Alderwood Smoked Sea Salt, Black Garlic Salt, of Italian Black Truffle Sea Salt)
-
Balsamico-glazuur, om te drizzelen
-
Extra vierge olijfolie, om te drizzelen
Beschrijving
Leg de tomaten en mozzarella op een serveerplaat, waarbij je de plakjes afwisselt en elkaar een beetje laat overlappen.
Plaats verse basilicumblaadjes tussen de tomaten- en mozzarella-plakjes naar wens.
Strooi de gewenste hoeveelheid seizoenszout over de salade. Drizzle vervolgens de balsamico-glazuur en extra vierge olijfolie erover voor een rijke smaak.
Serveer de salade met krokant brood om de heerlijke sappen op te nemen, of als bijgerecht bij een steak voor een elegante maaltijd.