Deze gezonde winterse groentestoof is het perfecte comfortgerecht voor koude dagen. Boordevol voedzame groenten zoals wortels, pompoen, pastinaak en boerenkool, en op smaak gebracht met kruiden en een licht pittige tomatensaus. Het is een vullend, verwarmend gerecht dat je energie geeft, maar toch licht en gezond is.
Gezonde Winterse Groentestoof
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Porties
4
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Deze gezonde winterse groentestoof is het perfecte comfortgerecht voor koude dagen. Boordevol voedzame groenten zoals wortels, pompoen, pastinaak en boerenkool, en op smaak gebracht met kruiden en een licht pittige tomatensaus. Het is een vullend, verwarmend gerecht dat je energie geeft, maar toch licht en gezond is.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
-
2 wortels, in plakjes
-
1 kleine pompoen, geschild en in blokjes
-
2 pastinaken, geschild en in plakjes
-
200 g boerenkool, gescheurd
-
1 ui, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
1 blik tomatenblokjes (400 g)
-
750 ml groentebouillon
-
1 tl komijn
-
1/2 tl chilipoeder (optioneel voor een beetje pit)
-
1 laurierblad
-
Zout en peper naar smaak
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel citroensap (optioneel)
-
1 tl kurkuma
Beschrijving
Groenten voorbereiden
Stoof de groenten
Verhit de olijfolie in een grote pan of stoofpot op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
Snijd de wortels, pompoen en pastinaak in stukjes en zet ze apart. Snijd de ui en hak de knoflook fijn.
Voeg de wortels, pastinaak en pompoen toe en bak deze 5 minuten mee, zodat ze wat kleur krijgen.
Smaakmakers toevoegen
Strooi de kurkuma, komijn en chilipoeder over de groenten en roer goed door. Voeg het laurierblad toe.
Bouillon en tomaten
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoof zo'n 25-30 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
Boerenkool toevoegen
Voeg de boerenkool toe en laat deze 5-10 minuten meestoven totdat de boerenkool geslonken en zacht is.
afmaken en reserveren
Breng de groentestoof op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap voor wat extra frisheid.
Serveer de stoof warm, eventueel met een stukje volkoren brood of rijst voor een complete maaltijd.
Recept noot
Eet smakelijk!