Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten, een hoofdgerecht dat zeker voor herhaling vatbaar is. Dit gerecht laat zich prima combineren met couscous en sperziebonen.
Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vis
Porties
4
Voorbereidingstijd
14 minuten
Kooktijd
40 minuten
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets (à 150 g)
- 1 sinaasappel
-
75 g pijnboompitten
- 75 g rozijnen
-
½ tl gemalen komijn (djinten)
-
zeezout en versgemalen zwarte peper
- 3 el olijfolie extra vierge
-
2 el Macaroni kruidenmix
Beschrijving
- Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie.
- Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit.
- Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.
Recept noot
Lekker met couscous en sperziebonen.