Eiwitrijk en vetarm kalkoenvlees maakt vaak deel uit van een uitgebalanceerd dieet. Het smaakt ook heerlijk als gebraden kalkoen met een pittige kruidenkorst. Probeer het uit en kook ons gebraden kalkoen recept!
Gebraden kalkoen met kruiden
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vlees
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Ingrediënten
-
1 1/2 kg kalkoen vlees
-
2 takjes tijm
-
1 takje rozemarijn
-
1 Takje oregano
-
3 eetlepels mosterd
-
Zout
- peper uit de molen
-
100 ml groentebouillon
Beschrijving
Verwarm de oven voor 160 °C boven- en onder.
- Was de kalkoenpoot en de droog.
- Was de tijm, rozemarijn en oregano, schud droog en verwijder de blaadjes. Hak fijn en meng met de mosterd. Smeer de kalkoenpoot ermee in. Kruid royaal met peper en zout en leg in een grote braadslee en giet de bouillon erbij.
- Ongeveer 3,5 uur in de oven garen. Laat het daarna nog even rusten in aluminiumfolie en serveer dan in plakjes gesneden.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers