Dorade met venkel

Dorade met venkel

Dorade met venkel

Een heerlijk pakketje vis met venkel. Door de hele vis te bereiden in de oven smaakt deze dorade nog lekkerder. En je maakt het pakketje lekker fris met de sinaasappelschilletjes die hierin zitten verwerkt.

 

Ingrediënten

  • 4 dorades van ongeveer 400 g
  • 2 el olijfolie
  • 2 venkelknollen, in dunne plakken
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 el dille
  • 1 handje sinaasappelschillen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de dorades schoonmaken en schubben.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
  4. Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier.
  5. Leg de dorades op de venkelplakjes. Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een ½ sinaasappel uit over elke dorade.
  6. Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
  7. Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

Kruidenpakket voor deze recept:

venkelzaad
dille
sinaasappelschillen
peper 
zout 

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.