Bruschetta (spreek uit Bru-sketta) is de Italiaanse benaming voor geroosterd brood met olijfolie en bestreken met een teentje knoflook. Klassiek wordt hier wat tomaten en basilicum op gedaan, maar bruschetta kan een basis zijn voor allerlei lekkere toppings. Bijvoorbeeld heerlijke romige Hollandse garnalen met een bosuitje en wat dille.
Bruschetta Hollandse garnalen
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vis
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Bruschetta, een icoon van de Italiaanse keuken, is meer dan zomaar een voorgerecht; het is een viering van eenvoud en smaak. Deze heerlijke en veelzijdige traktatie, oorspronkelijk uit Midden-Italië, bestaat uit gegrild brood ingesmeerd met knoflook en getopt met een mix van verse tomaten, basilicum, olijfolie, zout en soms balsamicoazijn. De sleutel tot een perfecte bruschetta ligt in de kwaliteit van de ingrediënten

Ingrediënten
- 150 g Hollandse garnalen
- 2 dikke sneetjes bruin vloerbrood
- 1 el olijfolie
- 1 bosuitje
-
1 el fijngehakte dille + 2 takjes
- 3 el knoflookmayonaise
-
1 el knoflookpoeder
- 30 g rucola of veldsla
-
1 el paprikapoeder
-
1 el chilivlokken
-
peper
-
zout
Beschrijving
- Rooster de sneetjes op een grillplaat of in een grillpan: Verwarm de grillplaat of -pan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze op de plaat of in de grillpan in ongeveer 4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
- Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep in een kom de garnalen met het bosuitje, dille en 2 eetlepels mayonaise door elkaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Leg de bruschette op twee bordjes en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de garnalensalade erop. Garneer met een lepeltje mayonaise en een takje dille.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers