Bibimbap is een populair Koreaans gerecht dat letterlijk "gemengde rijst" betekent.
Bibimbap recept
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Koreaans recept
Porties
4
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Bibimbap bestaat uit een kom warme witte rijst met daarop verschillende ingrediënten zoals groenten, ei, en soms vlees, allemaal geserveerd met gochujang (Koreaanse chilipasta).
Tuana
Ingrediënten
-
4 kopjes gekookte witte rijst
-
200 gram spinazie, geblancheerd en uitgelekt
-
1 wortel, julienne
-
200 gram taugé, geblancheerd
-
1 komkommer, in dunne reepjes
-
200 gram champignons, in plakjes
-
1 courgette, in dunne reepjes
-
200 gram rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk), in dunne reepjes
-
4 eieren
-
Gochujang (Koreaanse chilipasta), naar smaak
-
Sesamolie
-
Sojasaus
-
Knoflook, fijngehakt
-
Zout
-
Zwarte peper
-
Plantaardige olie
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel sesamolie
-
1 eetlepel suiker
-
1 theelepel fijngehakte knoflook
Beschrijving
Voorbereiding van de Groenten en Vlees:
Marineer het rundvlees met de ingrediënten voor de marinade. Zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Blancheer de spinazie en taugé afzonderlijk in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water, knijp het water eruit en breng op smaak met een beetje sesamolie, zout, en knoflook.
Bak de wortel, komkommer, champignons, en courgette afzonderlijk in een beetje plantaardige olie op middelhoog vuur. Breng elke groente op smaak met een beetje zout.
Rundvlees Bakken:
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het gemarineerde rundvlees tot het gaar is. Zet opzij.
Eieren Bakken:
Bak de eieren in een beetje olie, één voor één, tot de dooiers nog lopend zijn of naar wens.
Bibimbap Samenstellen:
Plaats een portie warme rijst in elke kom. Rangschik de verschillende groenten netjes op de rijst. Voeg het gebakken rundvlees toe en plaats in het midden een gebakken ei.
Voeg naar smaak een theelepel (of meer) gochujang toe aan elke kom.
Serveren:
Serveer de bibimbap met extra gochujang aan de zijkant. Meng voor het eten alle ingrediënten in de kom goed door elkaar.
Recept noot
Bibimbap kan naar wens worden aangepast met verschillende groenten en vlees of een vegetarische optie. Het is een gezond, kleurrijk en smaakvol gerecht dat zowel vullend als bevredigend is.