Krokante aubergineburgers met een heerlijke Dijon dillesaus – een smaakvolle en vegetarische twist op de klassieke burger!
Aubergine Crunch-Burgers met Dijon Dillesaus
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Westers
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Calorieën
420
Aubergine Crunch-Burgers met Dijon Dillesaus zijn een verrukkelijke vegetarische optie voor liefhebbers van hartige en knapperige gerechten. De aubergine krijgt een krokante korst dankzij een kruidige paneerlaag, terwijl de binnenkant zacht en sappig blijft.
De burgers worden geserveerd op een vers broodje met een romige Dijon dillesaus, die een perfecte balans biedt tussen pittig en fris. Deze aubergineburgers zijn een geweldig alternatief voor vlees en kunnen worden gecombineerd met knapperige sla, tomaat en augurk voor extra smaak en textuur.
Dit recept is ideaal voor een zomerse maaltijd of een vegetarische burgeravond!
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 1 grote aubergine, in dikke plakken (ca. 1,5 cm) gesneden
- 100 g paneermeel (bij voorkeur panko voor extra crunch)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
-
1 tl knoflookpoeder
-
1 tl paprikapoeder
-
½ tl zout
-
½ tl zwarte peper
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 el bloem
- 3 el olijfolie (voor bakken)
- 4 burgerbroodjes
- Sla, tomaat en augurk (optioneel, voor serveren)
- Voor de Dijon Dillesaus
- 3 el Griekse yoghurt of mayonaise
- 1 el Dijonmosterd
- 1 el verse dille, fijngehakt
- 1 tl citroensap
-
½ tl honing
-
Zout en peper naar smaak