Hier is een eenvoudig recept voor aardappelen in romige saus met groenten:
Deze groentegerecht bevat aardappelen die zijn gekookt en vervolgens overgoten met een romige saus. Het is een heerlijke en bevredigende maaltijd die gemakkelijk te bereiden is en geschikt is voor vegetariërs.
Ingrediënten:
- 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 kopje melk
- 1 kopje groentebouillon
- 1/2 kopje geraspte kaas
- zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes aardappel en plakjes wortel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten bakken, of tot de groenten beginnen te verzachten.
- Voeg de bloem toe aan de pan en roer alles door elkaar. Laat de bloem ongeveer een minuutje meebakken om een roux te vormen.
- Voeg de melk en groentebouillon toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn en de saus dikker is geworden.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Serveer de aardappelen in romige saus direct, eventueel met wat extra kaas eroverheen gestrooid. Smakelijk!
Kruidenpakket voor deze recept:
Zee Zout: |
Ui, gesnipperd: |
Peper : |