Wortel Komijnsoep
Dit recept voor wortel- en komijnsoep, gebaseerd op een traditionele Midden-Oosterse soep, is favoriet bij iedereen die het proeft. Het is ook nog eens ongelooflijk gezond (bijna geen vet) en makkelijk (weinig ingrediënten). De afgewerkte soep heeft een heerlijke romige textuur, vooral als je bedenkt dat er geen room of kaas in zit.
Ingezonden door: Eisa uit Des Moines, Iowa
Opbrengst: 6 porties
Bovenkant formulier
Ingrediënten
- 2 pond (ongeveer) wortelen
- 1 middelgrote aardappel
- 1 middelgrote ui
- 1 Eetlepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 kopjes kippenbouillon (of 6 kopjes water en 2 bouillonblokjes)
- naar smaak, zout en versgemalen zwarte peper
Onderkant formulier
Bereidingsinstructies:
- Maak alle groenten schoon, schil en snijd ze in stukken zodat ze snel gaar zijn.
- Verhit olie in grote pan. Bak wortelen, uien en aardappelen ongeveer 5 minuten om de smaken te versterken. Voeg bouillon toe (of water plus bouillon). Kook op middelhoog vuur tot de groenten goed gaar zijn.
- Mix met een staafmixer tot een vrij glad mengsel. (Dit kan ook door groenten in een vrijstaande blender te doen.)
- Voeg komijn, zout en versgemalen peper toe. Pas kruiden naar smaak aan. Als de soep te dik is, kan er extra water worden toegevoegd.
- Gebruik voor natriumarme soep zoutvrije kippenbouillon.