Nasi, daar had ik ineens echt weer zin in! Eigenlijk wilde ik deze pittig nasi maken die al op de blog stond (kon ik er meteen nieuwe foto van maken) Maar ik ben gegaan voor een nieuwe versie en die is stiekem nóg lekkerder. Een grote pan vegetarische nasi met en ei reepjes! Een heerlijke en kruidig gerecht dat je makkelijk maakt en ook nog eens voedzaam is. Wat wil je nog meer?
Vegetarische nasi met ei-reepjes
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
200
Nasi gerechten maken zonder pakjes en zakjes is zo makkelijk. Gebruik specerijen en kruiden en het gerecht wordt zo smaakvol en kruidig.
Ingrediënten
- 250 gram bruine rijst
-
1 blokje groentebouillon
-
250 gram tempeh saus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
-
1 rode peper
-
1 eetlepel komijn
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel gemberpoeder
- 450 gram nasi/bami groenten
- 2 eieren
Beschrijving
- Breng water met het blokje groentebouillon aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd ondertussen de tempeh in kleine blokjes. Doe deze in een kom en marineer met 1 eetlepel ketjap en een snuf gemberpoeder en kurkuma. Hussel om en laat 5 minuten staan.
- Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit een wokpan met olijfolie en fruit de ui, peper, knoflook, kurkuma, komijn en gember een minuutje aan. Voeg de tempeh toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg nu de groenten, ketjap, sambal en eventueel nog een snuf kurkuma en/of komijn toe naar smaak. Hussel alles weer goed om en bak nog 10 minuten op laag vuur.
- Bak ondertussen de eieren in een koekenpan en snijd deze in reepjes. Voeg de gare rijst toe aan de pan met tempeh en groenten en schep alles goed om. Verwarm nog 2 minuten.
- Schep de nasi, reepjes ei en cassave op de borden.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers