Geniet van je zelfgemaakte Chicken Tikka Masala! Pas het pittigheidsniveau aan naar jouw smaak door meer of minder chilipoeder en garam masala toe te voegen.
- Garneer met verse korianderblaadjes.
- Serveer heet met gestoomde rijst of naanbrood
Tikka Masala
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Kip recepten
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Tikka Masala is een heerlijk Indiaas gerecht dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn rijke smaken en romige textuur. Dit gerecht heeft zijn oorsprong in India, maar heeft zijn weg gevonden naar keukens over de hele wereld vanwege zijn onweerstaanbare combinatie van gegrilde kip, een kruidige tomatensaus en een vleugje exotische specerijen
Ingrediënten
-
Voor de kipmarinade:
- 450 gram kipfilet of kippendijen, in hapklare stukjes gesneden
- 1 kopje magere yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
-
2 theelepels gemalen komijn
-
2 theelepels gemalen koriander
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel garam masala
-
1/2 theelepel gemalen kaneel
- Zout en peper naar smaak
Beschrijving
1. Marineer de kip: Meng in een kom de yoghurt, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, kurkuma, garam masala, gemalen kaneel, zout en peper.Voeg de stukjes kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, of bij voorkeur een nacht.
2. Gril of bak de kip:Verhit je grill of grillpan op middelhoog vuur.Rijg de gemarineerde kipstukjes aan spiesen en grill ze ongeveer 5-7 minuten per kant, of tot ze volledig gaar en licht gebruind zijn.Haal van het vuur en zet opzij.
3. Bereid de saus: Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan of pan op middelhoog vuur.Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 5 minuten.Roer de fijngesneden knoflook en geraspte gember erdoor en bak nog eens 2 minuten tot het geurig is.Voeg gemalen komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, kurkuma, garam masala en chilipoeder toe. Bak 1-2 minuten om de specerijen te roosteren.Giet de geplette tomaten erbij en laat 10-15 minuten sudderen, af en toe roeren, tot de saus dikker wordt en de olie begint te scheiden.Roer de slagroom of kokosmelk erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
4. Combineer kip en saus: Voeg de gegrilde kip stukjes toe aan de saus en laat nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed vermengen.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers