Ingrediënten
- 1 (16 ounce) pakket gnocchi
- 1 el olijfolie
- 2 el salie, in dunne reepjes gesneden
- 1 theelepel knoflook, gehakt, ongeveer 2 teentjes
- 2 eetlepels Knoflookkruiden
- 1/2 kopje droge witte wijn
- 1 kop pompoenpuree uit blik
- 1 kop zware room
- 1/2 kop kippenbouillon
- Snufje vers geraspte hele nootmuskaat
- 12 ons in blokjes gesneden pancetta, gekookt tot ze knapperig zijn
- 3 eetlepels gebruinde boter
- 1/2 kop geschaafde Parmezaanse kaas
Bereidingsinstructies:
1. Verhit een grote braadpan en olijfolie op middelhoog vuur. Voeg salieblaadjes toe en bak tot ze geurig en licht goudbruin van kleur zijn. Voeg de knoflook en sjalotten toe en kook, onder regelmatig roeren gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten, tot ze zacht maar niet bruin zijn.
*Als je gedroogde salie gebruikt, kun je 2 theelepels gedroogde salie vervangen door 2 eetlepels verse.
2. Voeg witte wijn en Gateway toe, blus de pan en laat sudderen tot de wijn voor 1/3 is ingekookt.
3. Voeg room, pompoenpuree, kippenbouillon en nootmuskaat toe, klop om te combineren. Roer en laat ongeveer 5 tot 7 minuten sudderen, tot het mengsel licht ingedikt is. Pas de smaak aan met peper en zout. Houd warm tot klaar om te serveren.
4. Bak de boter in een aparte pan op middelhoog vuur bruin. Voeg gnocchi toe, vaak roerend tot ze geplukt zijn en bruin beginnen te worden, ongeveer 5 minuten langer. Breng over naar een kom.
5. Gooi gnocchi en pancetta in een kom.
6. Schep de saus in de bodem van een serveerschaal.
7. Leg het gnocchi-mengsel erop. Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.
Kruidenpakket voor deze recept:
Knoflookkruiden |
hele nootmuskaat |