De minimale kooktijd is een uur, maar ik laat de mijne 2,5 uur koken om alle smaken te laten rijpen.
Lam Curry
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vlees
Porties
3
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
2 Uren
Ingrediënten
-
2 theelepels heel komijnzaad
-
2 theelepels gemalen koriander
-
1 theelepel gemalen gember
-
1 theelepel paprika
-
1 theelepel gemalen kardemom
-
1/2 theelepel gemalen kaneel
-
1/2 theelepel kurkuma
-
1/2 theelepel saffraan
-
1/2 theelepel gedroogde citroenschil
-
1/4 theelepel cayennepeper
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels water
- koosjer of zeezout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 900 gram lamsstoofvlees
- 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
- 12 kleine aardappelen, in vieren
- 20 gepelde zilveruitjes
-
2 kopjes kippenbouillon
- 3/4 kop kokosmelk
Beschrijving
- Plaats komijnzaad in een droge, hete tajinebodem (groot) of wok en verwarm tot het geurig is (ongeveer 5 minuten). Doe de zaden in een vijzel en maal ze tot poeder met de stamper. Doe komijn in een kleine kom samen met de volgende tien ingrediënten. Roer goed om de kruiden te mengen. Voeg voldoende water toe om een pasta te maken. Opzij zetten.