Hamburgers zijn een Amerikaans instituut, maar hoe serveer je hamburgers die zich onderscheiden van de barbecue in de achtertuin van iedereen? Geef ze een kleine verrassing!
Jalapeño-Sjalot Burgers
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vlees
Porties
3
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten

Ingrediënten
- 900 gram gemalen vlees of gemalen vegetarisch product
- 1 kleine ui of sjalot, fijngesnipperd
-
1/2 verse jalapeno pepers, ontpit en fijngehakt
-
1/2 el verse gember gemalen
- 1 Eetlepel fijngehakte knoflook
-
1 Eetlepel gemalen koriander
-
1 eetlepel Marokkaanse kruiden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels zout, of naar smaak
-
versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 2 eetlepels plantaardige olie, voor het maken van veggieburgers
Beschrijving
- Meng alle ingrediënten door elkaar. Vorm 8 of 16 pasteitjes.
- Wanneer de grill (of grill) heet is, grill (of rooster) hamburgers tot ze gaar zijn.