Een pittig en hartig Aziatisch noedelgerecht met een romige sesamsaus en een vleugje knoflook en gember. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd!
Chili Sesam Noedels
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Aziatisch
Porties
2
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Calorieën
400
Chili Sesam Noedels is een heerlijk en eenvoudig gerecht geïnspireerd op de Aziatische keuken. De combinatie van noedels met een romige sesamsaus, pittige chili-olie en aromatische gember en knoflook zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap. Dit gerecht is perfect als een snelle lunch of avondmaaltijd en kan zowel warm als koud worden gegeten.
De sesampasta (tahin) geeft het gerecht een diepe, nootachtige smaak, terwijl sojasaus en rijstazijn voor balans zorgen. De chili-olie voegt een pittige kick toe, maar kan naar smaak worden aangepast. Dit recept kan gemakkelijk worden verrijkt met groenten zoals komkommer, wortel of lente-ui, en is ook heerlijk met een ei of gegrilde kip.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 200 g noedels (bijv. eiernoedels of udon)
- 2 el sesampasta (tahin)
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
-
1 el honing of ahornsiroop
- 1 tl sesamolie
- 1 tl chili-olie (meer of minder naar smaak)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl geraspte gember
- 1 el water (om de saus dunner te maken, indien nodig)
- 1 bosje lente-ui, fijngesneden
-
1 el geroosterde sesamzaadjes
- Optioneel: fijngehakte pinda’s, geraspte wortel of komkommer voor extra crunch