Speculaas Kruiden:
Ook ijverig bezig met het bakken van eigen broodjes? Voeg dan de heerlijke zaden en pitten
van Tuana Kruiden toe om nog lekker te smaken!
Big Red Bison Chili
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Amerikaanse keuken
Porties
6
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
2 minuten
Calorieën
451
Big Red Bison Chili is een robuust en smaakvol gerecht dat de rijke, hartige smaak van bizongehakt combineert met kruidige chili en bonen. Dit recept is geïnspireerd op traditionele Amerikaanse chili, maar krijgt een unieke twist door het gebruik van bizonvlees, dat magerder is dan rundvlees en een licht zoete, aardse smaak heeft. De combinatie van tomaten, bouillon en specerijen zoals komijn, paprikapoeder en chilipoeder zorgt voor een diepe, complexe smaak die perfect in balans is.
Door de chili langzaam te laten sudderen, trekken de smaken goed in het vlees en ontstaat er een dikke, rijke saus. Kidneybonen en zwarte bonen voegen een stevige textuur en extra voedingsstoffen toe, terwijl een vleugje kaneel en appelazijn een subtiele zoet-zuurbalans geven. Deze chili is perfect voor koude dagen en kan geserveerd worden met geraspte kaas, zure room en vers brood.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 500 g bizongehakt
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt
- 1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- ½ theelepel kaneel (optioneel, voor diepte)
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Beschrijving
Bakken van het vlees: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het bizongehakt toe en bak het rul tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Aromaten toevoegen: In dezelfde pan fruit je de ui, knoflook en paprika tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
Opbouw van de smaak: Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer vervolgens de tomatenblokjes, bouillon, Worcestersaus en appelazijn erdoor.
Kruiden toevoegen: Meng het chilipoeder, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, kaneel, zout en peper door het mengsel.
Laten sudderen: Voeg het gehakt terug in de pan en laat het geheel op een laag vuur 1,5 tot 2 uur sudderen met de deksel schuin op de pan.
Bonen toevoegen: Roer de kidneybonen en zwarte bonen door de chili en laat nog 15-20 minuten pruttelen.
Serveren: Serveer de chili warm, eventueel met geraspte kaas, zure room en gehakte koriander.