Lahmacun vertaalt zich naar "vlees en deeg" in het Engels. Dit is onze versie van dit traditionele Turkse flatbread-recept met gekruid gehakt.
Baharat Lahmacun
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Turks
Porties
6
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
12 minuten
Calorieën
350
Baharat lahmacun is een heerlijke variant op de traditionele Turkse lahmacun, met een extra kruidige twist dankzij de baharat, een populaire kruidenmix uit het Midden-Oosten. De dunne, knapperige bodem wordt belegd met een pittige gehaktvulling die een mengsel van kruiden, zoals komijn, paprika, kaneel en kruidnagel bevat. Het resultaat is een smaakvolle en aromatische pizza-achtige snack die je gemakkelijk kunt aanpassen naar eigen smaak. Deze baharat lahmacun is perfect voor een snelle maaltijd, als borrelhapje of bij een gezellig etentje met vrienden en familie.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 tl suiker
-
1 tl zout
- 7 g droge gist
- 150 ml warm water
- 2 el olijfolie
- 300 g rundergehakt of lamsgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tomaat, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
-
2 el baharat (kruidenmix)
-
1 tl paprikapoeder
-
1/2 tl komijn
- Zout en peper naar smaak
-
1/2 tl cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- 1 el olijfolie
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 1/4 rode ui, dun gesneden
- Een handvol verse peterselie, gehakt
- Citroensap (optioneel)
Beschrijving
Deeg voorbereiden:
Meng de bloem, suiker, zout en droge gist in een kom.
Voeg het warme water en de olijfolie toe en kneed het deeg tot een soepel, elastisch geheel. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan wat extra bloem toe.
Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rusten op een warme plek zodat het kan rijzen.
Vulling maken:
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.Voeg het gehakt toe en bak dit rul totdat het goed doorbakken is.Voeg de tomaat, paprika, tomatenpuree, baharat, paprikapoeder, komijn, zout, peper en cayennepeper toe. Roer goed door en laat het mengsel nog 5-7 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn en de smaken goed vermengd. Laat de vulling iets afkoelen.
Lahmacun vormen:
Verwarm de oven voor op 220°C.Verdeel het gerezen deeg in 4-6 gelijke porties en rol ze uit tot dunne, ronde cirkels op een met bloem bestoven werkvlak.Verdeel de gehaktvulling gelijkmatig over het deeg, zorg ervoor dat het overal goed verspreid is.
Bakken:
Leg de belegde deegcirkels op een bakplaat en bak ze 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randen goudbruin en knapperig zijn.Haal de lahmacun uit de oven en laat ze even afkoelen.
Serveren:
Garneer de lahmacun met plakjes komkommer, rode ui en gehakte peterselie.Voeg eventueel een beetje citroensap toe voor extra frisheid en serveer warm.