Dit kip pilav recept is een heerlijk en troostrijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is en waar het hele gezin van zal genieten
Kip pilav
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vlees recept
Porties
4
Voorbereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
30 minuten
Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of een speciale gelegenheid.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
-
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
-
300 gram lange korrelrijst, goed gespoeld en uitgelekt
-
1 grote ui, fijngesnipperd
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 liter kippenbouillon
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel komijnpoeder
-
1/2 theelepel kaneelpoeder
-
Zout
-
Zwarte peper
-
Handvol rozijnen of gedroogde abrikozen, in stukjes (optioneel)
-
Handvol amandelen of pijnboompitten, geroosterd (optioneel)
-
Verse koriander of peterselie, voor garnering
Beschrijving
Kip Bakken:Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Uien en Knoflook Fruit:In dezelfde pan, voeg de ui en knoflook toe. Fruit ze tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 5 minuten.
Rijst en Kruiden Toevoegen:Voeg de kurkuma, komijn en kaneel toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de rijst toe en roer zodat de rijstkorrels bedekt zijn met de olie en kruiden.
Kippenbouillon Toevoegen:Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de gebakken kipblokjes toe, dek de pan af, en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is en de vloeistof volledig is opgenomen.
Noten en Gedroogd Fruit Toevoegen:Als je rozijnen of gedroogde abrikozen gebruikt, voeg deze dan samen met de kip toe aan de pan. Roer de geroosterde amandelen of pijnboompitten erdoorheen vlak voor het serveren.
Serveren:Proef en pas de kruiding aan indien nodig. Serveer de kip pilav warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie.
Recept noot
Tips
Variatie: Je kunt dit recept gemakkelijk aanpassen door verschillende soorten groenten toe te voegen, zoals erwten, wortels, of paprika's, samen met de uien.
Rijst: Zorg ervoor dat je de rijst goed spoelt onder koud water voordat je het kookt om overtollig zetmeel te verwijderen. Dit helpt om de rijstkorrels gescheiden en pluizig te houden.
Bouillon: Voor een rijkere smaak kun je zelfgemaakte kippenbouillon gebruiken, maar bouillonblokjes of -poeder gemengd met water zijn ook prima.