Heerlijk gekruid rundvlees met een pittige smaak en een beetje rook, perfect voor een stevige maaltijd.
Bucksnort Rundvlees Schokkerig
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Calorieën
230
Bucksnort Rundvlees Schokkerig is een smaakvolle en robuuste maaltijd die rundvlees combineert met een mix van kruiden en rokerige smaken. Het gerecht heeft een pittige twist door het gebruik van cayennepeper en gerookt paprikapoeder, terwijl de textuur van het rundvlees een schokkerige, gescheurde stijl heeft. Dit maakt het gerecht bijzonder en geeft het een stoere uitstraling.
Het is een veelzijdig gerecht dat goed samengaat met bijvoorbeeld rijst, groenten of een knapperig brood om de smaken op te nemen. Perfect voor een gezellige maaltijd of om indruk te maken op je gasten.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 500 g rundvlees (bijvoorbeeld sukadelappen), in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 el gerookt paprikapoeder
-
1 tl cayennepeper (optioneel voor extra pit)
-
1 tl gemalen komijn
-
1 tl oregano
-
1 tl zout
-
½ tl zwarte peper
- 500 ml runderbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 2 el appelciderazijn
- 1 el suiker
- 1 laurierblad
- 1 el verse koriander of peterselie, ter garnering (optioneel)
Beschrijving
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak 5-7 minuten aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart. Groenten en kruiden toevoegen
- In dezelfde pan voeg je de ui en knoflook toe en bak je deze 2-3 minuten tot de ui glazig is. Voeg het gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn, oregano, zout en peper toe. Bak 1 minuut om de specerijen te laten geuren. Vloeistoffen en rundvlees toevoegen
- Voeg de tomatenpuree, appelciderazijn en suiker toe aan de pan en roer goed door. Voeg de runderbouillon en het rundvlees weer toe, samen met het laurierblad. Sudderen
- Zet het vuur laag en laat de saus 45 minuten sudderen tot het rundvlees zacht is en de smaken goed gemengd zijn. Roer af en toe door. Afwerken en serveren
- Verwijder het laurierblad en serveer het rundvlees met wat verse koriander of peterselie voor een frisse toets.