In deze broccolischotel met koolvis komen heerlijke smaken en voedzame ingrediënten samen voor een smakelijk en voedzaam gerecht. De combinatie van broccoli, romige saus en malse koolvis maakt dit een verrukkelijke maaltijd voor het hele gezin.
Broccolischotel met koolvis
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
In deze broccolischotel met koolvis komt een heerlijke combinatie van smaken en texturen samen. Het gerecht combineert gezonde groenten met malse koolvisfilet, allemaal samengebracht in een romige saus en bedekt met een krokante laag. De broccolischotel is gemakkelijk te bereiden en een heerlijke manier om zowel vis als groenten in één smakelijk gerecht te verwerken. Of je nu een gezinsmaaltijd wilt maken of een indruk wilt maken op je gasten, deze broccolischotel met koolvis zal zeker een favoriet worden op tafel!
Ingrediënten
- 500 gram koolvisfilet (of een andere witvis naar keuze)
- 500 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml kookroom (room culinair)
- 100 ml visbouillon
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse of Cheddar)
- 2 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1/2 theelepel paprikapoeder
-
Zout en peper naar smaak
Beschrijving
Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de fijngesnipperde ui en fijngehakte knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de broccoli toe aan de pan en roerbak gedurende 3-4 minuten, tot de broccoli iets zachter wordt.
- Voeg de visbouillon toe aan de pan, dek af en laat de broccoli nog 3-4 minuten sudderen tot deze beetgaar is.
- Vet een ovenschaal in met de overgebleven eetlepel olijfolie. Leg de gekookte broccoli gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
- Leg de koolvisfilet op de broccoli en bestrooi de vis met zout, peper, gedroogde tijm en paprikapoeder.
- Giet de kookroom over de vis en strooi de geraspte kaas gelijkmatig over het geheel.
- Bak de broccolischotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de vis gaar is en de kaas mooi goudbruin is gesmolten.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het serveer
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers