KRENTEN Informatie
Kus krenten zijn gedroogde pitloze druiven van een druivenras dat hele kleine vruchten heeft. De kleur van de krent varieert van bruinachtig tot diep donkerblauw. Hoe donkerder de kleur des te zoeter het is. Deze buitengewoon lekkere krenten zijn heerlijk in bijvoorbeeld krentenbrood, oliebollen maar zeker ook in je eigen notenmix. Het voegt dat lekkere ietwat zoete detail toe. U proeft bijna Zuid-Afrika waar deze speciaal zijn geselecteerd. Het zijn de kleine gedroogde druiven in tegenstelling tot de rozijnen die van de grote druiven zijn gemaakt.
Krenten gezond
Rozijnen kunnen heel goed als tussendoortje gegeten worden. Veel mensen denken dat er extra suiker aan wordt is toegevoegd, omdat ze vrij zoet van smaak zijn. Dit is onjuist, omdat alleen het vocht uit de druif is getrokken en alle natuurlijke suikers bewaard blijven. Een teveel aan deze lekkernij is ook weer niet goed. Er zitten uiteraard wel calorieën in. Maar af een toe een handje rozijnen kan helemaal geen kwaad.
Het krenten heeft eenzelfde doel als andere methoden van vruchtuitdunning of bloesemuitdunning, en beoogt het op hoger niveau brengen van de oogst dan wel verbetering van het resultaat.
- Het sorteren van de krenten op druif-niveau is ook weleens toegepast tijdens of vlak na het oogsten. Onder meer wordt dit gedaan voor Auslese-wijnen en de Sélection de grains nobles.
- In de wijnbouw worden in een vroeg stadium meestal hele trossen verwijderd om de overige trossen meer voeding te gunnen.
Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u ook altijd Tuanashop bezoeken. Voor lekkere gerechten druk hierop.