De stof in cayenne die de pepers zo pittig maakt is capsicum, een stof die bekend is om zijn pijnstillende werking en ontstekingsremmende werking. Ook is aangetoond dat capsicum hart- en vaatziekten helpt voorkomen. Tot slot verdunt het vastzittend slijm in de holten van de neus en keel, waardoor dit beter afgevoerd kan worden. Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u altijd Tuanashop bezoeken. Voor meer gerechten met deze peper (druk hierop)
Waarom cayennepeper gebruiken?
De grootste reden om cayennepeper te gebruiken, is om een gerecht pittig te maken. De peper geeft een bepaalde pit en scherpte mee. Deze kruiden uit India hebben namelijk een van nature pittige smaak. Daarnaast is het extra fijn dat je deze kruiden aan een groot aantal verschillende recepten kunt toevoegen. Ook staat het bekent dat het goed helpt als u wilt afvallen
Het bekendste gerecht waaraan het toegevoegd zal worden is curry. Je kunt het echter ook simpel houden en de cayennepeper gebruiken om vlees te marineren. Let er wel altijd op dat je niet te veel toevoegt, het gerecht wordt voor sommige mensen dan te pittig om comfortabel te eten.
Over deze peper
Cayennepeper is een zeer populaire peper die toegevoegd is aan allerlei gerechten. Je kunt cayennepeper bij Tuanashop in verschillende vormen kopen, de meest opvallende vorm is de rode poeder. Een nog vurige kruid is de chili peper.
Welke moet je gebruiken?
Je moet de cayennepeper oogsten als de schil er wat wasachtig uitziet en het vruchtvlees stevig is. Als ze zachter beginnen te worden, zijn ze waarschijnlijk gaan rotten en is het te laat om ze te plukken. De kleur moet levendig rood zijn en de peulen zijn ergens tussen de 5 en 5 centimeter lang. Je kunt je cayennepeper plukken als ze groen zijn, hoewel de smaak wat grasachtig is en de hitte niet zo intens.
De peulen rijpen meestal in 70 dagen.
Zijn cayennepepers heet?
Cayennepepers zijn beschouwd als een hete peper, variërend van 30.000 tot 50.000 Scoville Heat Units (SHU). De peper is ongeveer net zo heet als een serranopeper. Als je dat vergelijkt met een typische jalapeno peper, die gemiddeld ongeveer 5,00o SHU is, is de heetste cayennepeper ongeveer 10 keer heter.