Pasta pesto is een klassiek Italiaans gerecht dat geliefd is vanwege zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak.
Pasta pesto recept
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groente recept
Porties
4
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Broccolisoep is een heerlijk en voedzaam gerecht dat populair is in veel keukens over de hele wereld. Het wordt meestal gemaakt door broccoli te koken en te pureren tot een gladde consistentie, samen met andere ingrediënten voor smaak en textuur.
Tuana
Ingrediënten
-
2 kopjes verse basilicumblaadjes, steeltjes verwijderd
-
1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
-
1/2 kop extra vergine olijfolie
-
1/3 kop pijnboompitten (walnoten kunnen ook als alternatief)
-
3 teentjes knoflook, gepeld
-
Zout
-
Zwarte peper
-
400 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld spaghetti, penne of farfalle)
-
Zout, voor het kookwater
-
Extra Parmezaanse kaas, voor het serveren
-
Optioneel: extra basilicumblaadjes, voor garnering
Beschrijving
Basilicumpesto Bereiden:
Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitten, gepelde teentjes knoflook, en geraspte Parmezaanse kaas in de kom van een keukenmachine of blender.
Pulseer een paar keer om te mengen. Schraap de zijkanten van de kom naar beneden.
Terwijl de machine loopt, giet je langzaam de olijfolie erbij tot de pesto een gladde consistentie heeft bereikt. Breng op smaak met zout en peper. Als de pesto te dik is, kun je meer olijfolie toevoegen tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Pasta Koken:
Breng een grote pot met ruim water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe.
Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta af.
Pasta en Pesto Mengen:
Doe de gekookte pasta terug in de pot op laag vuur.
Voeg de pesto toe aan de pasta en meng goed door elkaar. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje van het bewaarde kookvocht toe tot je de gewenste consistentie hebt.
Serveer de pasta warm, bestrooid met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse basilicumblaadjes voor de garnering.
Recept noot
Tip: Dit pasta pesto recept is veelzijdig en kan worden aangepast naar persoonlijke voorkeur. Voeg bijvoorbeeld gegrilde kip, garnalen, of extra groenten zoals cherrytomaten of spinazie toe voor een voedzamere maaltijd.