Lam Curry

Lam Curry

De minimale kooktijd is een uur, maar ik laat de mijne 2,5 uur koken om alle smaken te laten rijpen.

Bovenkant formulier

Ingrediënten

  • 2 theelepels heel komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel saffraan
  • 1/2 theelepel gedroogde citroenschil
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels water
  • koosjer of zeezout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 pond lamsstoofvlees
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 12 kleine aardappelen, in vieren
  • 20 gepelde zilveruitjes
  • 6-8 kerrieblaadjes
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 3/4 kop kokosmelk

Onderkant formulier

Bereidingsinstructies:

Plaats komijnzaad in een droge, hete tajinebodem (groot) of wok en verwarm tot het geurig is (ongeveer 5 minuten). Doe de zaden in een vijzel en maal ze tot poeder met de stamper. Doe komijn in een kleine kom samen met de volgende tien ingrediënten. Roer goed om de kruiden te mengen. Voeg voldoende water toe om een ​​pasta te maken. Opzij zetten.

Verhit olie en boter op hoog vuur in de tajinebodem of wok. Bruin vlees aan alle kanten. Verwijder en zet opzij.

Fruit de gesneden uien tot ze glazig zijn. Roer de kruidenpasta erdoor en kook ongeveer drie minuten. Vervang het vlees. Voeg de aardappelen, zilveruitjes, kerrieblaadjes, kokosmelk en de kippenbouillon toe. Laat afgedekt minimaal een uur sudderen. Hoe langer het kookt, hoe meer smaken eruit komen. Ik laat de mijne ongeveer 2,5 uur koken.

Serveer over rijst of couscous.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.