Deze frisse en kleurrijke salade zit boordevol mediterrane smaken en verse kruiden. Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd, en ideaal voor een zomerse picknick of een gezonde lunch!
Kruidige Mediterrane Orzo Salade
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Calorieën
180
Ingrediënten
- 1 kopje orzo (griekse pasta)
- 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, dun gesneden
- 1/2 kopje cherrytomaten, gehalveerd
- 1/4 kopje Kalamata-olijven, gehalveerd
- 1/4 kopje fetakaas, verkruimeld (optioneel voor veganistische versie)
- 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel gerookte paprika
- Zout en peper naar smaak
Beschrijving
- Kook de orzo: Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
- Maak de dressing: Meng de olijfolie, rode wijnazijn, oregano, knoflookpoeder, gerookte paprika, zout en peper in een kom. Roer goed door.
- Meng de salade: Voeg de gekookte en afgekoelde orzo, komkommer, rode ui, cherrytomaten, olijven, fetakaas (indien gebruikt) en peterselie toe aan een grote kom.
- Voeg de dressing toe: Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Serveer: Laat de salade minimaal 10 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.