Hutspot met klapstuk is een heerlijk traditioneel Nederlands gerecht, perfect voor koude dagen. De smeuïge hutspot, gemaakt van aardappelen, wortels en uien, vormt een perfecte combinatie met het malse, langzaam gegaarde klapstuk. Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar vraagt wel wat tijd om het vlees lekker mals te laten worden.
Hutspot met klapstuk
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Porties
4
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
3 Uren
Hutspot met klapstuk is een heerlijk traditioneel Nederlands gerecht, perfect voor koude dagen. De smeuïge hutspot, gemaakt van aardappelen, wortels en uien, vormt een perfecte combinatie met het malse, langzaam gegaarde klapstuk. Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar vraagt wel wat tijd om het vlees lekker mals te laten worden.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
-
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
-
500 g winterpeen, in plakjes
-
500 g uien, grof gesneden
-
50 g boter
-
100 ml melk
-
Zout en peper naar smaak
-
500 g klapstuk (rundvlees met een beetje vet)
-
1 liter runderbouillon
-
2 laurierblaadjes
-
4 kruidnagels
-
1 ui, in grove stukken
-
2 teentjes knoflook, geplet
-
Zout en peper naar smaak
Beschrijving
Klapstuk bereiden
Breng in een grote pan de runderbouillon aan de kook.
Voeg het klapstuk toe, samen met de laurierblaadjes, kruidnagels, ui en knoflook.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Zet het vuur laag en laat het klapstuk ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes sudderen, totdat het vlees heel mals is en makkelijk uit elkaar valt.
Haal het klapstuk uit de bouillon en houd het warm. Bewaar een beetje van de bouillon voor bij het serveren.
Hutspot bereiden
Doe de aardappelen, wortels en uien samen in een grote pan en vul met water tot de groenten onderstaan.
Voeg een snufje zout toe en kook de groenten in 20-25 minuten gaar.
Giet de groenten af en laat ze kort uitdampen in de pan.
Voeg de boter en melk toe en stamp alles tot een gladde, romige hutspot.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra melk toe als het geheel te droog is.
Serveren
Snijd het klapstuk in dunne plakjes of trek het uit elkaar in grove stukken met twee vorken.
Schep de hutspot op de borden en leg het klapstuk erbovenop.
Schenk een beetje van de warme bouillon over het vlees voor extra smaak.
Recept noot
Eet smakelijk!