Dit recept is een basisversie van gyoza, maar voel je vrij om te experimenteren met verschillende vullingen zoals kip, garnalen, of zelfs vegetarische varianten met tofu of shiitake paddenstoelen.
Gyoza recept
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Japans recept
Porties
4
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Gyoza zijn perfect als snack, voorgerecht, of onderdeel van een grotere maaltijd.
Tuana
Ingrediënten
-
300 gram varkensgehakt
-
2 kopjes fijngehakte kool
-
2 lente-uitjes, fijngehakt
-
1 eetlepel fijngehakte verse gember
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel sesamolie
-
1 theelepel zout
-
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
-
Gyoza of wontonvellen (verkrijgbaar bij de meeste Aziatische supermarkten)
-
Water, voor het verzegelen van de randen
-
Olie, voor het bakken
-
1/4 kop sojasaus
-
2 eetlepels rijstazijn
-
1 theelepel sesamolie
-
Chili-olie of fijngehakte verse chili (optioneel, naar smaak)
Beschrijving
Vulling Bereiden:Meng in een grote kom het varkensgehakt, de fijngehakte kool, lente-uitjes, gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, zout en peper. Meng alles grondig door elkaar.
Gyoza Vullen:Leg een gyoza-vel op een schoon werkoppervlak. Schep een kleine hoeveelheid van de vulling in het midden van het vel (ongeveer 1 theelepel tot 1 eetlepel, afhankelijk van de grootte van je vellen).Bevochtig de randen van het vel licht met water. Vouw het vel dubbel over de vulling en knijp de randen samen om te verzegelen. Maak kleine plooien langs de rand voor een traditionele look.
Gyoza Bakken:Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de gyoza met de platte kant naar beneden in de pan en bak ze tot de onderkant goudbruin en knapperig is (ongeveer 3-4 minuten).Voeg vervolgens ongeveer 1/4 kop water toe aan de pan (de pan zal stomen, dus wees voorzichtig) en dek de pan af met een deksel. Laat de gyoza stomen tot het water verdampt is en de bovenkant van de gyoza gestoomd is (ongeveer 5 minuten).
Dipsaus Bereiden:Meng voor de dipsaus de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, en indien gewenst, chili-olie of fijngehakte verse chili in een klein kommetje.
Serveren:Serveer de gyoza warm met de dipsaus aan de zijkant.