Gehakt Kruiden
Gehaktkruiden bevatten onder andere lavas, foelie, nootmuskaat en zout. Een zakje is goed voor 500 gram gehakt en ideaal voor een lekkere gehaktbal. De gehakt die wordt gebruikt in kebab, vooral in gerechten gemaakt met vlees en gehakt, is aromatisch zoals alle kruiden. Sommige gehakt kruiden die op de markten worden verkocht, moeten niet worden verward met de gehakt kruiden van Tuana. In tegenstelling tot de gehakt kruiden, combineert het knoflook, piment, wat kruidenextracten en gistextract. In mengsels die worden verkocht onder de naam van wat gehaktbalkruiden, zijn piment, fenegriek, kaneel en komijn te vinden. Vijf, zeven of meer en 14 verschillende kruiden (zwarte peper, komijn, tijm, sumak, piment, fenegriek, Spaanse peper, kruidnagel, knoflookpoeder, peterseliezout, uipoeder, nootmuskaat, mosterd, kaneel) worden gemalen en met elkaar vermengd. Gebruiksaanwijzing: 1/2 lepel kruiden voor 500 gr gehakt VOEDINGSWAARDE ANALYSE 100 GRAM GEHAKT KRUIDEN : Sulfietgehalte : 3 ppm Aflatoxine B1 : 1 ppb Aflatoxine totaal : 2 ppb Ochratoxine A : 6 ppb Totaal eiwitgehalte : 6,74 gram Plantaardig eiwit : 6,74 gram Totaal vetgehalte : 6,05 gram Enkelvoudig onverzadigd vet : 0,75 gram Meervoudig onverzadigd vet : 0,70 gram Verzadigd vet : 0,70 gram Cholesterol : Afwezig Totaal koolhydraatgehalte : 24,64 gram Disaccharides : 0,08 gram Voedingsvezel : 8,35 gram Energetische waarde : 197 kCal/ 827,4 kJ