Basilicum gemalen
Europese basilicum is een essentieel ingredient in de mediterrane keuken en gaat erg goed samen met kappertjes, bieslook, koriander, knoflook, marjolein, oregano, munt, peterselie, rozemarijn en tijm. Bijna alles smaakt beter met basilicum. Enkele voorbeelden zijn: tomaten, mais, olijven, mozzarella, gevogelte, zeevruchten, pasta, sauzen en pizza.
Voor een ruim assortiment in rub kunt u altijd Tuanashop bezoeken. Het door de oude Grieken koninklijke kruid genoemde ingredient, is een lid van de muntfamilie. Europese gemalen basilicum is milder dan die uit California en heeft een lichte anijssmaak. De plant van Basilicum De bladeren zijn het belangrijkste onderdeel van de plant die wordt gebruikt bij het koken. Basilicumbladeren zijn groot en hebben een gladde textuur, gemarkeerd door een reeks aderen. Het is ook prima om de kleine stengels in gerechten op te nemen. Dikkere stelen en stengels moeten worden weggegooid omdat ze de neiging hebben bitter te zijn. De stengels en grote aderen bevatten verbindingen die ervoor zorgen dat pesto bruin en donker wordt.
Als je basilicum kweekt, zal het terugknijpen van de bloemen meer bladgroei stimuleren en tegen het einde van het seizoen grote planten produceren. De witte bloemen zijn eetbaar. Kooktips Basilicum Basilicum moet voor het gebruik afgespoeld zijn onder het stromend water en moet daarna drooggedept zijn. De bladeren van Basilicum zouden van de stengel verwijderd moeten zijn en daarna meestal fijngehakt zijn. Voor de meest intense smaak moet de kruid echter aan het einde van het kookproces worden toegevoegd. Langdurige hitte zorgt ervoor dat de vluchtige olieen verdwijnen. Gemalen met knoflook en olijfolie tot een pasta, is basilicum een belangrijk ingrediet in pistou, een speciale saus in Mediterraanse gebieden. In Italie kunnen pijnboompitten en soms geraspte harde kaas aan de pasta toegevoegd om er pesto van te maken. Jongere bladeren werken het best voor het maken van pesto. Pesto kan gemakkelijk worden ingevroren, maar als u van plan bent dit te doen, laat u de kaas weg.