Ga naar productinformatie

Nootmuskaat Gemalen

Toon alle producten (Sneller bestellen)

Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers

€3,60
 per 
Gewicht

Gratis geschenk vanaf 50 €

Niet Tevreden = Geld Terug

Gratis verzending vanaf €40,- NL & BE

Voor 16:00 uur besteld =zelfde dag verzonden

Gratis Retournering binnen 30 dagen mogelijk

THT Datum:

  • MPN: KP0188
  • Type: Kruiden en specerijen
Bekijk alle details

Nootmuskaat Gemalen

Beschrijving

Nootmuskaat gemalen

Gemalen nootmuskaat heeft een aromatische, zoete, warme en rijke smaak. Nootmuskaat geeft een authentiek karakter aan zoete en pittige sauzen, wanneer het met mate wordt gebruikt.

Gemalen nootmuskaat is afkomstig uit Indonesië. Nootmuskaat is het zaad van een vrucht van een groenblijvende boom. Deze unieke boom is een van de weinige planten die twee kruiden produceert, nootmuskaat en foelie, de beschermende buitenste laag van de nootmuskaat. De twee hebben een vergelijkbare smaak en vervangen elkaar goed in gerechten.

Nootmuskaat heeft een fris, rijk aroma en een houtige, bitterzoete smaak met kruidnagel. Het is warm en aromatisch met een diepe smaak. Gemalen nootmuskaat kan je toevoegen aan zowel zoete als hartige recepten. Bij gebruik in taarten, brood, gebak, fruitgerechten en taarten past het goed bij gember, kaneel en kruidnagel. In combinatie met lamsvlees, kalfsvlees is het ook heerlijk. Ja. Nootmuskaat en kaneel hebben vergelijkbare smaakprofielen. Beide kruiden zijn warm en houtachtig, hoewel kaneel een sterkere smaak heeft. Dus als je kaneel gebruikt als vervanging voor nootmuskaat, begin dan met de helft van de gevraagde hoeveelheid.

Hoe smaakt gemalen nootmuskaat?

Waar gebruik je gemalen nootmuskaat voor?

Lijkt nootmuskaat op kaneel?

Koken met gemalen nootmuskaat

Bij gebruik in cakes, brood, gebak, fruitgerechten en taarten past nootmuskaat goed bij gember. Nootmuskaat wordt traditioneel gebruikt bij gekookte sperziebonen, bloemkool, spruitjes, spinazie of asperges. Men gebruikt het ook in de bereiding van aardappelpuree en in kaassaus. Ten slotte wordt gemalen nootmuskaat, naast kaneel, ook veel gebruikt in koek en gebak, met name in speculaas.

Door de sterke smaak is een kleine hoeveelheid al voldoende. Vroeger gebruikte zeevarende nootmuskaat als middel tegen diarree (een borrelglaasje brandewijn met wat versgeraspte nootmuskaat). Ook gebruikte ze het in een grog tegen verkoudheid/griep (een borrelglas rum, een kop gekookt water, versgeperste citroen en wat versgeraspte nootmuskaat). De muskaatnoot is de gedroogde pit van de vlezige, okergele en abrikoosachtige vrucht.

De pit is door een harde bast omgeven: na het drogen in de zon barst de bast en komt de muskaatnoot met de zaadrok vrij. De zaadmantel (zaadrok), die om de muskaatnoot heen zit, wordt ook gedroogd en wordt onder de naam foelie eveneens in de keuken gebruikt.

https://tuanashop.nl/1

Zonder suiker Zonder zout
Zonder suiker Vegan  Zonder zout
Onbestraald zonder e-nummers Zoner kleurstoffen 
Onbestraald Zonder e-nummers Zonder kleurstof

Beste ingrediënten. Voor de beste smaak.

Nootmuskaat
Nootmuskaat

Voedingswaarde

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

1100

KJ

Energie

245

kcal

Vetten

36,0

g

- waarvan verzadigde vetzuren

30,0

g

Koolhydraten

45,0

g

- waarvan suikers

0,0

g

Vezels

4,0

g

Eiwitten

6,0

g

Zout

0,0

g

 
 
 
 
 
 
 

Ingrediënten

Zie label

Productinformatie

Aanbevolen gebruik: 30 gram voor 4 personen portie
Land van herkomst: Nederland
Allergenen informatie: Geen allergenen
Productvorm: Poeder

Kunnen we je helpen?

🔍

Bel ons:

+085 800 06 52
✉️

Stuur ons een e-mail

info@tuanashop.nl

Tuana Kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers’, 

Nieuwe Blogs

100 Recepten

Nieuwe Blogs

100 Recepten

Ontdek een wereld van smaak met onze heerlijke recepten. Van hartige hoofdgerechten tot verrukkelijke desserts,

Wij bieden een diverse verzameling van culinaire recepten die je zintuigen zullen betoveren. Laat je inspireren en begin aan een smakelijke reis in de keuken.