Laurierblad gemalen
Laurierblad die gemalen zijn geven een aromatische, krachtige en toch wel een hartige smaak aan veel gerechten. Het is makkelijk toe te passen aan gerechten omdat ze eruit moeten. Je kunt wel zeggen dat het een basis is voor je gerechten, het duurt wel een tijdje voor de laurier om op smaak te zijn. De laurierblad kunt u aan diverse gerechten toevoegen zoals stoofpot en soepen. Het is ook ongeveer 5cm lang maar omdat het gemalen is niet meer.
Informatie over de laurierblad
Laurier (Laurus nobilis) is een plant uit de laurierfamilie (Lauraceae). De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.
Gedroogde laurier wordt veel gebruikt in de Franse en mediterrane keuken, waaronder de Franse bouillabaisse en bouquet garni. Gebruik laurier als kruidenbouillon.
In de Klassieke Oudheid was laurier een symbool voor de overwinning. Overwinnaars werden getooid met een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren. In de stripverhalen van Goscinny en Uderzo over Asterix en Obelix wordt Julius Caesar dan ook altijd met een lauwerkrans afgebeeld. De term laureaat is een overblijfsel van deze symboliek.
Verder zijn nog een aantal uitdrukkingen op laurier gebaseerd, bijvoorbeeld “op zijn lauweren rusten”, “gelauwerd zijn”, “lauweren oogsten”. De christelijke symboliek nam laurier ook over als zinnebeeld voor overwinning en onvergankelijkheid.
Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u ook altijd Tuanashop bezoeken.