Laurierblad is een specerij, afkomstig van de laurierplant. Die plant tiert welig in landen als Turkije en Griekenland. We gebruiken de laurierblaadjes van die plant in marinades, ingelegde groenten (zuurkool, augurken), (pasta)sauzen en soepen, zoals groentesoep.
Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden (meestal gedroogd) gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd moet meestoven om de smaak tot zijn recht te laten komen. Het laurierblad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurier wordt ook gebruikt in laurierdrop waarin de sterke lauriersmaak naar voren komt.
De laurierplant
De witachtige bloemen staan in schermen in de bladoksels. De vruchten zijn eivormige, besachtige steenvruchten die als ze rijp zijn zwart kleuren. De plant wordt in de keuken als kruid toegepast. Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden (meestal gedroogd) gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd moet meestoven om de smaak tot zijn recht te laten komen.
Je kunt https://tuanashop.nl/laurierblad-gemalen bezoeken om de andere variëteit van laurierblad te zien.
Medicinale werking laurier
Je kunt laurier oo kgoed gebruiken bij een slechte geur uit de mond. Laurierlakens helpen namelijk bij ontstoken tandvlees, stomatitis, wat leidt tot een slechte geur. Neem een klein blad en kauw het gedurende vijf minuten, en spuug het daarna uit. De procedure moet meerdere keren per dag worden uitgevoerd totdat er een verbetering is. Binnen een uur na het kauwen van de laurier moet men afzien van eten en drinken.
Het tweede voordeel van laurier naast koken is dat de bladeren kunnen helpen bij het handhaven van de spijsvertering in het lichaam. Het gehalte aan vitaminen en mineralen in de bladeren kunnen spijsvertering en spijsverteringsproblemen zoals diarree, constipatie, en meer vergemakkelijken.
Koken met laurierblad
Laurierbladeren zijn eetbaar, maar vrijwel niemand doet dat. De smaak komt namelijk goed vrij als je ze meekookt in een saus. Er worden alleen gedroogde laurierbladeren gebruikt. Over het algemeen geven gedroogde bladeren hun smaak aan water beter af. Je kunt laurierblad door een stamppot, saus, marinade, tomatengerechten en in groenten-in-zuur doen. Laurier haal je na de bereiding uit het gerecht. Een andere gebruiksmogelijkheid is om laurierthee te drinken. Van drie of vier laurierbladeren kun je een heerlijke thee zetten.
Online kruiden kopen Tuanashop https://tuanashop.nl/