LAURIERBLAD GEMALEN
De sterkte en smaak van de bladeren nemen toe bij een langere kooktijd, dus ze werken het beste in langzame, gerechten zoals stoofschotels. Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u ook altijd Tuanashop bezoeken. Voor meer gerechten met laurierblad druk hierop.
Probeer eens een subtiele twist aan een klassieke jus te geven door een paar hele blaadjes aan de thee of de bouillon toe te voegen terwijl je die aan deze kook brengt. De zoetekauwen onder ons kunnen een laurierblaadje aan rijstpudding toevoegen voor een intensere smaak.
Laurierblad informatie
Taunashop gebruikt 6 laurierblaadjes dat is ongeveer 1 gram laurierblad gemalen.
Laurierblad gemalen geeft een krachtige, aromatische en hartige smaak aan stoofpotten, braadgerechten en sauzen. Het is eenvoudig te gebruiken omdat je het achteraf niet uit je gerechten hoeft halen. Gemalen laurier is tot poeder vermalen laurierblad. Het biedt de basis voor al je gerechten. Voeg laurier vroeg aan een gerecht toe omdat het een tijdje duurt voor laurier zijn smaak volledig afgeeft.
Laurier is een plant uit de laurierfamilie. De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.
Gedroogde laurier zal veel gebruikt in de Franse en mediterrane keuken, waaronder de Franse bouillabaisse en bouquet garni. Gebruik laurier als kruidenbouillon.
Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd moet meestoven om de smaak tot zijn recht te laten komen. Het blad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurier wordt ook gebruikt in laurierdrop waarin de sterke lauriersmaak naar voren komt.
Laurier is afkomstig uit vooral het oostelijk Middellandse Zeegebied. In Nederland is er veel laurier gekweekt als kuipplant omdat de plant niet volledig winterhard is.