Kurkuma Heel:
Kurkuma is een lid van de gemberfamilie en wordt voor zowel zijn smaak als voor zijn kleur gebruikt. Indianen gebruikten kurkuma duizenden jaren lang als stof die een prachtige goudoranje kleur voortbrengt.
Kurkuma is een belangrijk ingrediënt voor ras el hanout en veel kerriepoeder en -pasta’s. Het voegt een subtiele smaak en kleur toe aan groenten, bonen en rijstgerechten.
Tips:
Kurkuma wortel is een gedroogde kruid heeft een hitte behandeling ondergaan en dus niet rauw eten, Gedroogde kurkuma wortel beter eerst kookt of meebakt in je gerechten of soep.
Hoe kan ik het gezondheid effect van de kurkuma maximaliseren?
Energie | 18% 354 kcal |
Vet. | 9,88g 4% |
Verzadigd Vet | 3,12g. 16% |
Enkelvoudig Onverzadigd Vet | 1,66g |
Meervoudig Onverzadigd Vet | 2,18g |
Koolhydraten | 64,93g. 25% |
Suiker | 3,21g. 4% |
Vezels. | 21,1g |
Eiwitten | 7,83g 16% |
Zout | 0,10g2% |
Cholesterol | 0 mg |
Kalium | 2525 mg 126% |