Tuana Kruiden en Specerijen
Vragen? Bel met 085 800 06 52
Login / Register
Sign inCreate an Account

Lost your password?
0 items / €0,00
Vragen? Bel met 085 800 06 52
  • KRUIDEN & SPECERIJEN
    • Natuurlijke Kruiden
    • Turkse Kruiden
    • Asian Kruiden
    • Indiase Kruiden
    • Italiaanse Kruiden
  • KRUIDENMIX
    • RUB Kruiden
    • Kerrie
    • Knoflook
    • Paprika
    • Peper
    • Zaden Pitten
    • Zout
    • Zonder Zout
  • KEUKEN KRUIDEN
    • Kruiden BBQ
    • Kruiden Kip
    • Kruiden Salade
    • Kruiden Vis
    • Kruiden Vlees
    • Kruiden Samentelling
  • STROOIBUS
    • Kleine Strooibus
    • Grote Strooibus
  • THEE
    • Losse Kruidenthee
    • Yogi Thee
    • Olie En Vloeistoffen
    • Choco nootjes
    • Jacob Hooy Thee
      • Jacob Hooy Thee
      • Jacob Hooy 50 Stuks
      • Jacob Hooy Gold
      • Mondkapjes
  • SUPERFOOD
    • Tuana
    • Jacob Hooy
  • Gluten vrij
  • BLOG
  • FAQ
  • Over Ons
  • Contact
Menu
Tuana Kruiden en Specerijen
0 items / €0,00

  Verzendkosten € 3,90

Niet Tevreden = Geld Terug

  Gratis verzending vanaf €40,- NL

  Voor 15.00 uur besteld = morgen in huis

Home Strooibussen Kleine Strooibus Kerrie Engels (Kori) 200gr
Kentjoer Gemalen 250gr €4,00
Back to products
Kerrie Masala 200gr €2,90

Product

Afbeelding kerrie engels potje

Kerrie Engels (Kori) 200gr

€2,95

Het geeft een heerlijk rijke geurige toets aan bijvoorbeeld nasi. Onze Engelse gele curry/kerriepoeder is zeer geschikt om een heerlijke curry te maken. De smaak is zacht en kruidig te noemen.

  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Ingrediënten
Beschrijving

Kerrie Engels

Onze Engelse gele curry/kerriepoeder is zeer geschikt om een heerlijke curry te maken. De smaak is zacht en kruidig te noemen.

Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten, maar in dat geval wordt over het algemeen alleen de benaming ‘curry’ gebruikt. Het woord ‘kerrie’ is een verbastering van het Tamil-woord kari (Engels: curry), dat saus betekent.

Kerrie is afkomstig uit India, waar het woord “kari” saus betekent. Het gebruik van dit type kruidenmengsels werd door de Engelsen overgenomen, waarbij het woord verhaspeld werd tot “curry”. De toepassing van kerrie in de Indonesische keuken is door de Indonesiërs van India overgenomen. Via Indonesië is het gebruik van kerrie in Nederland terechtgekomen. Migranten uit India en Indonesië brachten het naar Suriname.

Kerrie wordt vooral in India, Engeland, Pakistan, Maleisië en Suriname veel gebruikt. De scherpste kerriemengsels uit India zijn afkomstig uit Madras en Kerala. In India wordt naast gele kerrie ook een rode kerrie gebruikt, waarbij de rode kleur afkomstig is van rode pepers. In het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.

Een globale schaal van scherpteaanduidingen is: Mild, Curry, Madras, Vindaloo (naar het gelijknamige recept) en Phall. De laatste twee worden voor ongetrainde westerlingen niet aanbevolen, maar ook een kerrie Madras zoals geserveerd in een Indiaas of Pakistaans restaurant is vele malen heter dan de potjes ‘Madras’-poeder in de Nederlandse supermarkt. In Engeland zijn vooral in de omgeving van Birmingham de ‘Balti‘-gerechten populair, een Brits-Indiase specialiteit gekenmerkt door een vrije stijl en het ruime gebruik van verse korianderbladeren.

Ook in de Thaise keuken wordt kerrie gebruikt maar de meeste Thaise currygerechten (Thais: แกง; kaeng) zijn niet gemaakt met kerriepoeder maar van mengsels van verse kruiden en specerijen die zeer afwijken van de specerijen in de kerries van het Indisch subcontinent. Alleen de kaeng kari is vergelijkbaar en wordt in Thailand dan ook gezien als een Thaise adaptatie van een Indiase kerrie.

De meeste currygerechten in de Indonesische keuken zijn ook niet vergelijkbaar met de Indiase kerries. Ook hier zijn de ingrediënten meestentijds verse kruiden en specerijen. Maleisië kent meer gerechten waarin kerriepoeder wordt gebruikt, een en ander doordat er, vergeleken met Indonesië, verhoudingsgewijs veel mensen wonen van Indiase en Sri Lankaanse afkomst.

Japan en China (met name Hongkong) hebben hun eigen varianten op Indiase kerries. In deze currygerechten wordt Indiase kerriepoeder gekookt in een bouillon en daarna gebonden met bijvoorbeeld maiszetmeel.

Samenstelling

De samenstelling van kerriepoeder varieert sterk. In elk geval zitten in kerriepoeder de volgende specerijen:

  • gember, ook wel djahé genoemd
  • kardemom
  • koriander oftewel ketoembar
  • kruidnagel oftewel tjenkeh
  • kummel oftewel karwij
  • kurkuma, ook wel Indiase geelwortel genoemd, dat de sterke gele kleur van kerrie veroorzaakt
  • komijn, het Indonesische djinten
  • zwarte peper

In varianten van kerrie kunnen onder meer ook de volgende ingrediënten toegepast worden:

  • anijs
  • foelie
  • kaneel
  • cayennepeper of andere scherpe pepersoorten
  • fenegriek
  • nootmuskaat
  • zwart mosterdzaad
  • maanzaad
  • venkel

Toepassing

De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden. In supermarkten in sommige Europese landen zijn naast poeders ook kerriepasta’s verkrijgbaar die de Indiase curry dichter benaderen. Kerrie is een bestanddeel van allerlei kant-en-klare kerriesauzen en -poeders. De smaak van deze verwesterde kerrie wijkt af van de smaak in originele Indiase kerriegerechten.

Extra informatie
Gewicht

1000 gram, 60 gram

Ingrediënten
Koriander, curcuma,foenegriek, foeli, komijn, MOSTERDMEEL,gember.
Artikelnummer: 8717552035252 Categorie: Kleine Strooibus
Share:

Gerelateerde producten

Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

BIRYANI KRUIDENMIX 200 GR

€2,45
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

Kerrie Masala 200gr

€2,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

Karwijzaad Heel 200gr

€2,90
New
basilicum
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

BASILICUM GESNEDEN 80 GR

€2,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

Isot Peper 250gr

€4,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

CARDAMOM PEULEN 180g

€11,00
chili heel
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

CHILI PEPER HEEL 60 g

€3,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

Kabsa Kruidenmix 200gr

€5,25
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

BARBECUE KRUIDENMIX Z/Z 200 g

€3,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

COLORANTE ALIMENTARIO 300 G

€3,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

PAPRIKA POEDER ZOET 250gr

€3,90
Toevoegen aan winkelwagen
Quick view

Kip Kruiden Zonder Zout 200gr

€3,75

Word lid van onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Tuana Kruiden en Specerijen
Tuana Kruiden & Specerijen heeft een ruim assortiment van meer dan 300 losse kruiden & specerijen en 60 soorten thee.
VOLG ONS
  • KLANTENSERVICE
    • FAQ
    • Over Ons
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacy en Cookie beleid
    • Verzenden, annuleren en retourneren
    • Klachten & Garantie
  • CATEGORIEEN
    • Kruiden & Specerijen
    • Kruidenmix
    • Keuken Kruiden
    • Strooibussen
    • Thee
    • Superfood
CONTACT
  • Telefoon
    085 800 06 52
  • Email
    [email protected]
  • Adres
    Tinstraat 69 2984 AN Ridderkerk
  • KVK
    76114457
© 2019 Tuana Kruiden & Specerijen | Algemene Voorwaarden | Privacy | Cookies
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten
  • KRUIDEN & SPECERIJEN
    • Natuurlijke Kruiden
    • Turkse Kruiden
    • Asian Kruiden
    • Indiase Kruiden
    • Italiaanse Kruiden
  • KRUIDENMIX
    • RUB Kruiden
    • Kerrie
    • Knoflook
    • Paprika
    • Peper
    • Zaden Pitten
    • Zout
    • Zonder Zout
  • KEUKEN KRUIDEN
    • Kruiden BBQ
    • Kruiden Kip
    • Kruiden Salade
    • Kruiden Vis
    • Kruiden Vlees
    • Kruiden Samentelling
  • STROOIBUS
    • Kleine Strooibus
    • Grote Strooibus
  • THEE
    • Losse Kruidenthee
    • Yogi Thee
    • Olie En Vloeistoffen
    • Choco nootjes
    • Jacob Hooy Thee
      • Jacob Hooy Thee
      • Jacob Hooy 50 Stuks
      • Jacob Hooy Gold
      • Mondkapjes
  • SUPERFOOD
    • Tuana
    • Jacob Hooy
  • Gluten vrij
  • BLOG
Winkelwagen
close