Karwijzaad Heel
Gedroogde karwijzaadjes hebben een anijsachtige, zoete smaak. De smaak van karwij is twee keer zo sterk als die van komijn. Daarom is het verstandig om karwij met mate te gebruiken. Karwijzaadjes zijn erg lekker in aardappel-, kaas- en meelgerechten, soepen en zuurkool, maar ook in minder hartige gerechten, zoals in brood of cake.
Karwijzaad is een plant, die net als venkel en pastinaak behoort tot de schermbloemenfamilie. De plant kun je in het wild aantreffen in West-Azië, Europa en Noord-Afrika in weilanden, dijken en op bermen. De zaadjes van de karwijplant, zijn het onderdeel dat gebruikt wordt in gerechten. Gedroogde karwijzaad hebben een azijnachtige, zoete smaak. De smaak van karwij is twee keer zo sterk als die van komijn. Daarom is het verstandig om karwij met mate te gebruiken. Karwij zaadjes zijn erg lekker in aardappel-, kaas- en meelgerechten, soepen en zuurkool, maar ook in minder hartige gerechten, zoals in brood of cake.