Kabsa Kruidenmix
De onovertroffen Kabsa kip kruidenmix waarmee je een heerlijke traditionele Saoedische rijst- en kipschotel maakt. Serveer bij deze kipschotel een frisse salade van sla, wortel, en tomaat en dan het liefst met een beetje limoenvinaigrette. Traditionele Kabsa wordt met de hand gegeten uit één grote pot. Eet smakelijk!
Kabsa kruidenmix is gemaakt voor bij de Kabsa, een oud Saoedische Arabisch kip- en rijstgerecht dat geurig en licht gekruid is – en waarvan gedacht wordt dat het afkomstig is van de nomadische bedoeïenenstammen. De Arabische keuken heeft zijn wortels in tentkoken. Nomadische stammen kunnen alleen vervoerbare levensmiddelen gebruiken zoals rijst en dadels, of hun nomadische voorraad zoals schapen en kamelen in hun recepten. Terwijl de karavanen door het Midden-Oosten reisden, werden nieuwe smaakmakers en groenten ontdekt en toegevoegd aan het bestaande repertoire. Elke nieuwe ontdekking werd opgenomen in het dieet in hoeveelheden die aanvaardbaar waren voor een bepaalde stam – een feit dat veel koks geloven dat verantwoordelijk is voor de gevonden afwijkingen in sommige Arabische gerechten van vandaag.