Gember gemalen
Wat is het? Gember is de wortelstok van de tropische plant Zingiber officinale. Samen met knoflook echt een van de basisingrediënten in vele Aziatische keukens. Hoe te gebruiken? Schillen/schrappen hoeft niet perse. Als je plakjes of reepjes wilt gebruiken, snijdt dan “op de draad” schijfjes af zodat je geen taaie vezels/draadjes krijgt. Fijngehakt maakt het niet uit. Raspen kan ook, alleen lijk je dan veel minder over te houden en komt er veel vocht vrij. Gemberpoeder is vooral handig in gebak en koekjes maar meestal is verse gember toch echt te prefereren boven gemberpoeder. Gedroogde stukken gember zijn geschikt in stoofpotten, je vist ze er voor het opdienen weer uit. Gember heeft een frisscherpe, citrusachtige smaak. Vers smaakt ze zachter dan gedroogd. Dus als je in een recept verse gember vervangt door gedroogde moet je daar rekening mee houden en veel minder gebruiken. Hoe verser en jonger de gemberwortel, hoe zachter de structuur en hoe dunner de schil. Bewaren hoeft niet perse in de ijskast. Tips, weetjes & recepten Vervangen van gemberpoeder door verse gember in recepten is: 1 tl gemberpoeder = 2 cm verse gemberwortel Hieronder lees je 7 redenen waarom je gemberaan je dieet zou moeten toevoegen: Voorkomt een opgeblazen gevoel, maagzuur en misselijkheid. Bevordert de opname van voedingsstoffen. Reinigt je lichaam. Versterkt het immuunsysteem. Werkt als een natuurlijke pijnstiller. Stabiliseert je bloedsuikerspiegel