Fenegriek heel
Fenegriek is vooral gekend door de interessant smaak bij de curry. Het is echt een typische Indiase kruiden en heeft een aparte maar heerlijke smaak. Het is door de smaak een veelgebruikte keukenkruid en is ook gezond. Als u de bitter smaak niet lekker vindt kan dit weg gehaald worden om de zaadjes te roosteren. Het kan ook bij andere gerechten toegevoegd worden zoals bij salades, gebak, vlees, brood en soep. Zoveel keuze dus!
Wat doet fenegriek met je
Het staat bekend doordat het de opname van cholesterol vanuit de darm remt. Hierdoor stimuleert het de aanmaken van bepaalde galzuren daardoor gaat het uit de lever naar de bekende toiletpot. Zo draagt het bij aan een verlaging van het totaalcholesterol. Is fenegriek nou goed voor je? Ja dat is het zeker. Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u ook altijd Tuanashop bezoeken.
Voorbereiding
Het moet even kneust in een vijzel en dan moet het 2 min doorwarmen en daarna is het in 3 kwartier klaar.