Ik ben dol op aardappelsoep, maar heb nog nooit een recept gevonden dat ik lekker vond. Dus heb ik het zelf verzonnen. Tenminste, voor zover ik weet, is er niet een zoals deze!
Makkelijke aardappelsoep
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
BBQ en soep
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Calorieën
350
Ik ben dol op aardappelsoep, maar heb nog nooit een recept gevonden dat ik lekker vond. Dus heb ik het zelf verzonnen. Tenminste, voor zover ik weet, is er niet een zoals deze!
Ingrediënten
- 2 liter kippenbouillon (ik gebruik zelfgemaakte)
- 4-5 gebakken aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 stok (2 ons) boter
- 1 middelgrote zoete ui, kleine dobbelstenen
-
Knoflookpoeder
- 2-3 eetlepels bloem
- 1/4-1 / 2 kop melk
-
Tijm
-
Naar smaak, zout
-
Naar smaak, peper
-
Dille
-
Voor garnering, geraspte cheddar kaas
Beschrijving
- Kook aardappelen in een liter kippenbouillon tot ze gaar zijn.
- Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg bloem toe om een wijnruit (pasta) te maken. Roer tot ze goudbruin zijn.
- Voeg kippenbouillon toe aan de wijnruit om een dikke, maar gladde pasta te maken. Voeg indien gewenst de consistentie toe aan de kippenbouillon. Roer met een garde tot het romig is.
- Voeg melk en gekookte aardappelen toe samen met de kippenbouillon waarin de aardappelen gekookt zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Voeg als laatste wat verse gehakte dille toe. Doe in soepkommen en strooi er cheddar kaas over.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.