Het gerecht "Aardappelen in Romige Saus" is een heerlijk en hartig bijgerecht dat perfect past bij diverse hoofdgerechten.
Aardappelen in romige saus
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Calorieën
400
Het gerecht "Aardappelen in Romige Saus" is een heerlijk en hartig bijgerecht dat perfect past bij diverse hoofdgerechten.
Hier is een eenvoudig recept voor "Aardappelen in romige saus"
Ingrediënten
- 4 aardappelen, in dunne plakjes
- 1 theelepel canola-olie
- 1/2 kop ui, gesnipperd (1 kleine)
-
1/8 theelepel gemalen gember
-
1/8 theelepel gemalen kurkuma
-
1/4 Theelepel Zoete Paprikapoeder
- 1/4 kopje aardappel kookwater
- 1/2 kop vetvrije zure room
-
Naar smaak, versgemalen zwarte peper
-
Optionele garnering gestoofde doperwtjes
Beschrijving
Stoom aardappelen in een groentestomer tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Giet af en bewaar 1/4 kopje aardappel kookwater.
- Verhit olie in de bakpan, voeg gesnipperde ui toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg gember, kurkuma en kerriepoeder toe. Kook op laag vuur gedurende 2 minuten. Voeg het aardappelwater en de aardappelen toe, dek af en laat 4 minuten sudderen. Hierdoor kunnen smaken doordringen in aardappelen.
Roer er voorzichtig de magere zure room door. Verwarm op laag tot warm. Serveer met versgemalen peper erover.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.