Deze gevriesdroogde bieslook buisjes hebben dezelfde smaak en kleur als verse bieslook, met als bonus een veel langere houdbaarheid. Bieslook heeft een intens hartige geur en smaak, die ideaal is om te mixen in in roomsauzen en eieren, of om te gebruiken als garnering. Daarnaast is bieslook een geweldige toevoeging aan alle soep, salade, vis, aardappelgerecht of omelet. Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u ook altijd Tuanashop bezoeken.
Gebruik van bieslook buisjes
Bieslook wordt in de volkgeneeskunde traditioneel gebruikt door haar vermeende bevorderende werking op de eetlust van een individu en verbetert de spijsvertering dit komt vanwege zijn vermeende vochtafdrijvend werking. Doordat het gebruik vooral plaatsvindt bij jonge dunne stengels gebruikt men het bij het bereiden van verschillende gerechten. Het kan u laten denken aan oregano.
U kunt de buisjes fijnsnijden om het door salades, kruidenboter en dressing te doen. Door hitte verdwijnt de smaak denk hier aan bakken, koken en frituren. Daardoor moet u het pas toevoegen als laatst bij een gerecht. Het mag ook niet gedroogd zijn want hierdoor verliest het zijn aroma. Invriezen is het verstandigst. Bieslook is zalig met mayonaise en peterselie maar ook bij gevulde eieren.